Wilt u hier adverteren voor een heel specifiek publiek? Dat kan! Mail ons nu!

Avion in de media

de wil van het volk!

Avion slaat slag met condooms  |  UTNieuws  |  juni 2007
Het Enschedese studentenhuis Avion bereikte vorige week woensdag de finale van de Studentenhuis van het jaar-verkiezing. Tijdens een live-uitzending op radiozender Caz! versloeg het huis aan de Deurningerstraat zijn Tilburgse concurrent door binnen een half uur tijd de meeste (losse) condooms te ruilen voor een vol doosje.

Binnenkort wordt in Amsterdam bekend gemaakt wie van de drie finalisten de meeste internetstemmen heeft gekregen en zich een jaar lang Studentenhuis van het jaar mag noemen. Avion-bewoonster Femke Feenstra (21) vertelt over de strijd die de laatste weken gaande is. `We zijn in het studentenprogramma Nox op Talpa geweest. Daar werd een filmpje van ons huis getoond.' De week erop waren twee bewoners te gast in de Amsterdamste radiostudio van Caz!. `De rest van ons was samen met een reporter bij ons thuis, toen we hoorden wat de opdracht was. We moesten binnen een half uur in het Enschedese centrum zoveel mogelijk condooms ruilen. Voorbijgangers die ons een los condoom gaven kregen een vol doosje terug,' vertelt Femke.

Door toedoen van het Twentse huis wisselden 404 rubbertjes van eigenaar. De UT-studenten ging bij studentenhuizen langs spraken mensen op straat aan. Bij het Tilburgse studentenhuis bleef de teller staan op 196. Avion zit nu in de finale, met twee andere huizen. Het huis dat tot 27 juni de meeste stemmen verzamelt via www.studentenhuisvanhetjaar.nl wordt de uiteindelijke winnaar.

Op 27 juni hoort Avion in Club Panama in Amsterdam of zij de winnaar zijn, en terugkeren naar Enschede met een uitgebreid prijzenpakket. Dat bestaat onder andere uit een midweekvakantie, een pizzaparty en een jaar lang gratis internet en chips. Voor het hele huis, uiteraard.

De bewoners van Avion drongen door tot de finale en behouden uitzicht op een jaar lang internet en chips, een midweekvakantie en een pizzaparty.