Wilt u hier adverteren voor een heel specifiek publiek? Dat kan! Mail ons nu!

Over het huis

beschrijvend, niet bescheiden

Sublinks

leest u vooral verder

Huize Avion, oftewel de “parel van het oosten” en haar bewoners, oftewel de “liefdesparels van het oosten” zijn in het centrum van Enschede te vinden. Dicht bij het uitgaanscentrum van de stad bevindt het zich in een epicentrum van zonnebank, Aldi-supermarkt, sex-shop, diverse snackbars van verschillende etnische afkomst en een Thaise massagesalon. Er is dus in alle basisbehoeftes voorzien.

Het huis deed lang als hotel dienst en dat is nog steeds aan de architectuur te zien. De 13 studentenkamers bevinden zich aan lange gangen en elke bewoner heeft een douche en wasbak op zijn of haar kamer. Op de benedenverdieping van het pand is de prijsbekroonde slijterij van huisbaas Hennie Berendsen gevestigd.

In loop der jaren hebben talrijke studenten dit pand bewoond. De meeste studenten studeren aan de Universiteit Twente. Normaal gesproken is het verloop nogal laag, maar door afstuderen en verhuizingen wisselt de bezetting natuurlijk ook wel eens. Zoals u op de pagina “bewoners” kunt zien, vormen wij een divers gezelschap van twijfelachtig allooi. De bewoners komen zowel uit verschillende hoeken der Nederlanden als daarbuiten. Iedereen ontplooit naast de studie ook andere activiteiten, uiteenlopend van studentenvereniging tot eigen onderneming en van boksen tot klein kamer orkestmuziek.

Uiteraard ondernemen wij ook samen verschillende activiteiten. Zo varen wij ieder jaar af naar een verpauperd bungalowpark voor het beruchte Avion Huisweekeind. Uiteraard zijn er ook huisfeesten en de jaarlijkse feestdagen die wij met elkaar vieren.